Wat voor kerk zijn jullie?
We zijn een eigentijdse kerk die openstaat voor mensen vanuit alle achtergronden. Als kerk behoren we tot de protestants-evangelische vleugel die een door de Belgische overheid erkende geloofsovertuiging is. Het is ons doel om mensen dichter bij God te brengen. We proberen mensen en gezinnen in contact te laten komen met Gods liefde. Daarom bieden we je op zondag een veilige plaats waar je vrijblijvend kan ontdekken wat geloven is, hoe een kerk er vandaag uitziet en wat God voor jou kan betekenen.

Waarom de naam LEVEL?
Level is een samenstelling van 2 Hebreeuwse woorden nl. Lev en El.
Lev betekent hart en El is een vereenvoudiging van Elohim wat God(en) betekent. Voor ons betekent Level dus Het hart van God.

Level is een palindroom of spiegelwoord. Centraal staat de letter V, wat staat voor het Romeinse cijfer vijf, vijf is het getal van genade.
Als je vanuit de letter V naar links of naar rechts lees, lees je opnieuw El. Dit betekent dat in onze relatie met God Zijn genade centraal staat en niet onze eigen inspanningen.

Het symbool van ons logo is in blokvorm twee maal de letter L, 45° geroteerd naar links. Nu zie je een hart, maar ook de letter V. Doordat we het hart of de letter V twee maal afbeelden, betekent dit voor ons Gods hart in ons hart (of omgekeerd), de V op V betekent genade op genade.

Hoe laat begint de dienst?
Een dienst op zondag begint om 10u30. Je bent welkom vanaf 10u. Het geheel duurt ongeveer 90 minuten. Om 12u is de dienst gedaan.

Waar moet ik zijn?
We komen wekelijks samen in het OC Lange Munte (vroeger Sint-Pauluskerk), Beeklaan 81 te Kortrijk. Uitzonderlijk komen we samen op een andere locatie dan het OC Lange Munte. Op zondagen 6 oktober en 3 november 2019 komen we samen in OC De troubadour te Bissegem.

Hoe ziet een samenkomst eruit?
Onder begeleiding van een live-band beginnen we met de lofprijs en aanbidding. Daarna luisteren we naar een bemoediging uit de Bijbel die relevant is voor ons leven. We sluiten de dienst af met een slotlied. Na de dienst is er mogelijkheid om na te praten en elkaar beter te leren kennen bij een kopje koffie of thee.

Wordt er van mij als bezoeker iets verwacht?
Nee, zeker niet. We willen er juist alles aan doen opdat jouw bezoek zo comfortabel mogelijk is. Veel mensen vinden het fijn om de kerk eens anoniem te ontdekken, en dat is goed voor ons! Kom gerust eens vrijblijvend langs, geniet van de sfeer en voel je thuis.

Is er iets voorzien voor de kinderen?
Kinderen tot 12 jaar worden tijdens de prediking in een aparte ruimte door één van onze medewerkers opgevangen zodat je rustig kan genieten van de dienst.

Is er parking?
Er is parkeergelegenheid voor 45 wagens.

Hoe kan ik er met het openbaar vervoer geraken?
Aan de bushalte van Kortrijk Station Perron 41 kun je lijnbus 2 richting Lange Munte nemen. Op zondag kan je de bus nemen van 9u18, van 9u58 of van 10u18. Het duurt ongeveer 18 minuten tot aan de Halte Sint-Pauluskerk.