MARCEL GAASENBEEK

Marcel Gaasenbeek is een kerkelijk leider uit Nederland. Aan het begin van de 21e eeuw was hij de drijvende kracht achter de zogeheten Jeugdkerk-beweging. Van 2006 tot 2018 was hij voorganger van Jong en Vrij Nederland. Tegenwoordig geeft hij leiding aan de Grace Alliance, een internationaal netwerk van kerken.

In 2005 kwam Marcel in contact met Joseph Prince, een voorganger van de megakerk New Creation Church uit Singapore. Hij bemerkte dat ze op dezelfde lijn zaten qua geloof; de door hem gewenste wijze van kerk-zijn bleek Prince al jarenlang met groot succes in Singapore toe te passen. Beiden sloten vriendschap met elkaar en Marcel bracht een aantal bezoeken aan de kerk van Prince. Deze kwam op zijn beurt naar Nederland; in april 2005 werd er in Dalfsen een conferentie gehouden waar Prince sprak en in mei 2008 bracht hij een bezoek aan de kerk van Marcel in Hellevoetsluis. 

In mei 2006 werd Marcel samen met zijn vrouw in Hellevoetsluis ingezegend als voorganger van Jong en Vrij, waar toen 150 mensen lid waren. Onder zijn leiding breidde de kerk zich uit. Zo startte in oktober 2007 Jong en Vrij Amersfoort en in oktober 2008 Jong en Vrij Sliedrecht. Begin 2010 kwam daar Jong en Vrij Haaglanden bij en per november 2010 ook Jong en Vrij Almelo. In september 2013 werden Jong en Vrij Groningen en Jong en Vrij Amsterdam geopend. In januari 2016 werd in Rotterdam de achtste locatie geopend. 

Marcel droeg het leiderschap van Jong en Vrij in 2018 over aan Joshua en Tara McCauley, een voorgangersechtpaar uit Zuid-Afrika.

(Bron: Wikipedia)

 
Marcel+gaasenbeek+3.jpg